Author |
Message |
|
Post subject: ELektromer s pripojenim na siet? meranie spotreby v rozvadza
Posted: 15.05.2016 - 12:17 #111104
|
|
Majster
|
|
Neriesili ste niekto nejaky kontrolny elektromer v elektrickom rozvadzaci, ci vam sedi namerana spotreba so spotrebou udavanou elektrarnami (uz viacerym znamym sa stalo, ze mali obrovske sumy nad realnu spotrebu). Pritom clovek si to vsimne az pri vyssej platbe ako je bezne...
nieco ako mFi, len to je len na 220V. |
|
|
|
|
|
|
Post subject: ELektromer s pripojenim na siet? meranie spotreby v rozvadza
Posted: 15.05.2016 - 19:26 #111110
|
|
Majster
|
|
na viacerych miestach mame osadene vlastne elektromery, a cez SDS zariadenia z nich citame data kazdych 5 minut pomocou SNMP, plus priebezna kontrola kedykolvek cez web. mensie SDS MICRO obsluzi 3 vstupy (merace), SDS MACRO zvladne 8 vstupov. pouzivame to vsade kde moze byt zaujimave sledovat spotrebu a mat ju pod kontrolou. grafy spotreby nasich zariadeni su vacsinou nuda (takmer rovna ciara), zaujimavejsie je napriklad sledovat spotrebu ventilacie alebo klimatizacie vo vztahu od vonkajsej teploty a od spotreby zariadeni v miestnosti. BTW rozdiel oproti elektrarnam som nikdy nezaznamenal. |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: ELektromer s pripojenim na siet? meranie spotreby v rozvadza
Posted: 15.05.2016 - 20:09 #111111
|
|
Majster
|
|
asi moc velky zmysel to teda nebude mat...jednoduchsie bude asi to mfi nasadit na konkretne spotrebice - to ma niekto overene? alebo je lepsia alternativa? najlepsie bez pristupu na net(cloud) |
|
|
|
|
|
|
Posted: 23.05.2016 - 21:04 #111137
|
|
Ucen
|
|
alebo jednoduchsie riesenie - zapoj si proste vlastny elektromer za elektromer elektrarni, pred svoje spotrebice a mas vybavene... nevidim dovod to monitorovat online... ked ti bude mat dojst nejaka podivna faktura tak si proste zajdes na to miesto ktoreho sa to tyka a uvidis sam ci vznikne odovodnena reklamacia.. a elektromer stoji 5 korun kdezto nejake riesenie co spomina pixall je isto drahsie |
|
|
|
|
|
|
Posted: 23.05.2016 - 22:28 #111138
|
|
Majster
|
|
majak wrote: ›alebo jednoduchsie riesenie - zapoj si proste vlastny elektromer za elektromer elektrarni, pred svoje spotrebice a mas vybavene... nevidim dovod to monitorovat online... ked ti bude mat dojst nejaka podivna faktura tak si proste zajdes na to miesto ktoreho sa to tyka a uvidis sam ci vznikne odovodnena reklamacia.. a elektromer stoji 5 korun kdezto nejake riesenie co spomina pixall je isto drahsie
no ved ja tam mam normalne zapojeny dalsi elektromer, resp. viac ako jeden, lebo monitorujem aj jednotlive spotrebice, resp. skupiny spotrebicov. no a z tychto elektromerov odcitavam data cez S0 rozhranie a taham si ich dalej po sieti na dohladovy server, a mam z toho grafy. pri to mnozstve energie ktoru zerieme, mi uz pride celkom rozumne monitorovat to online. |
|
|
|
|
|
|
Posted: 24.05.2016 - 12:30 #111139
|
|
Ucen
|
|
pixall wrote: ›no ved ja tam mam normalne zapojeny dalsi elektromer, resp. viac ako jeden, lebo monitorujem aj jednotlive spotrebice, resp. skupiny spotrebicov. no a z tychto elektromerov odcitavam data cez S0 rozhranie a taham si ich dalej po sieti na dohladovy server, a mam z toho grafy. pri to mnozstve energie ktoru zerieme, mi uz pride celkom rozumne monitorovat to online.
ved jasne... ty si ale vacsia firma je to v zavislosti od velkosti firmy samozrejme ... |
|
|
|
|
|
|